Červená čočka na kari
Suroviny
500 g červené čočky
100 g mladé bílé cibulky
kari
1 dl šlehačky
5 lístků šalvěje
70 g másla
sůl
dýňová semínka
Postup
Čočku dáme do vroucí vody (nemusíme jí předem namáčet) a vaříme 20 minut. Potom jí scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Máslo rozpustíme, dáme na něj nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kari, zaljeme šlehačkou a provaříme. Přimícháme čočkku, prohřejeme s omáčkou a nakonec přidáme nakrájené lístky šalvěje. Osolíme a posypeme nasucho opraženými dýňovými semínky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 336x
Komentáře receptu Červená čočka na kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!