Telecí rolky s vínem a ořechy
Suroviny
250 g modrých hroznů
250 g zelených hroznů
8 tenkých telecích řízků
sůl
bílý pepř
petrželka
meduňka
8 plátků tučnějšího sýra
1/2 lžičky instantního vývaru
25 g másla
100 ml smetany
2 lžíce oleje
125 g rozpůlených jader vlašských ořechů
2 lžíce cukru
1 - 2 lžíce citronové šťávy
1 - 2 lžičky zlaté jíšky
citron na ozdobu
Postup
Hroznové víno omyjeme a osušíme, bobulky rozpůlíme a zbavíme jadérek. Meduňku a petrželku nasekáme nadrobno, několik snítek si ponecháme na ozdobu. Řízky osolíme a opepříme, na každý položíme plátek sýra, posypeme bylinkami, zavineme a sepneme párátkem. Opečeme dozlatova na rozpáleném oleji, podlijeme vodou s rozmíchaným vývarem a smetanou a dusíme asi 10 minut.
Na másle mezitím za stálého míchání krátce podusíme ořechy a hroznové víno, přidáme cukr a citronovou šťávu a necháme na mírném ohni lehce zkaramelizovat. Rolky vyjmeme a necháme na teplém místě, šťávu přivedeme k varu, podle chuti vmícháme jíšku a krátce povaříme, nebo jen vaříme, až se část tekutiny odpaří. Osolíme a opepříme. Na mísu urovnáme rolky, obložíme je ořechovým a hroznovým karamelem, ozdobíme lístky meduňky a plátky citronu a přelijeme částí omáčky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Jako přílohu podáváme krokety.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 782x
Komentáře receptu Telecí rolky s vínem a ořechy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!