Králičí paštika s mandlemi

Suroviny

400 g králičího masa s kostí
120 g vepřové plece
50 g slaniny
1 vejce
25 g tuku
1 cibule
petrželka
sůl
muškátový květ
mletý zázvor
bílý pepř
rozmarýn
75 g slaniny na vyložení formy
50 g mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Maso z upečeného (příp. vařeného) králíka obereme od kosti a umeleme společně s vepřovou plecí a slaninou. Očištěnou a jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a společně s nakrájenou petrželkou přidáme k mletému masu. Směs osolíme, opepříme bílým pepřem, okořeníme a promícháme s vejci.

Mandle spaříme, oloupeme, polovinu dávky posekáme a přidáme do hmoty. Důkladny prošleháme. Paštikovou nebo jinou formu vyložíme tence nakrájenými plátky slaniny a vyplníme hmotou. Druhou polovinu mandlí opražíme a posypeme povrch paštiky.

Překryjeme zbylým plátky slaniny a vaříme v páře 1 - 2 hodiny. Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme j a nakrájíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 337x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí paštika s mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist