Pusinky s pomerančovým krémem
Suroviny
2 pomeranče
70 g cukru
želatina
50 g mandlového těsto
175 g jogurtu
125 g šlehačky
PUSINKY:
4 bílky
125 g cukru krupice
80 g moučkového cukru
2 lžičky škrobu
OZDOBA:
měsíčky pomeranče
čokoládový krém
Postup
Nejlépe den předem připravíme pusinky: bílky a cukr zpracujeme (100 g), zbytek cukru smícháme se škrobem a přidáme k tomu. Pusinky vytvarujeme do rozety pomocí tvořítka (sáček s trubičkou) a podložíme na plechu alobalem. Necháme zchladnout a pracujeme s nimi druhý den.
Pomeranče omyjeme, oloupeme a vymačkáme šťávu. Vzniklý džus, slupky a cukr dáme do kastrolu a přivedeme k varu. Připravíme si želatinu, kterou smícháme s mandlovou hmotou tak, aby vznikl krém.
Vmícháme jogurt a necháme zchladit, pak přidáme šlehačku a hmotou naplníme formičky. Úplně zatuhlé je vyklopíme.
Odleželé pusinky zdobíme pomerančovým krémem, měsíčkem pomeranče a čokoládovým krémem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 827x
Komentáře receptu Pusinky s pomerančovým krémem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!