Plněný pórek hovězím masem se sýrovou omáčkou
Suroviny
250 g mletého hovězího masa
1 vejce
4 silné pórky
1 cibule
150 g loupaných rajčat
sůl
mletý bílý pepř
vegeta
mletá sladká paprika
pažitka
3 lžíce olivového oleje
1 dl bílého vína
SÝROVÁ OMÁČKA:
1 hrnek smetany
1 hrnek pórkového vývaru
sůl
vegeta
bílý mletý pepř
150 g smetanového sýra
Postup
Očištěné pórky nakrájíme na stejně dlouhé (10 - 15 cm) špalíčky a povaříme 5 - 10 minut v osolené vodě. Necháme okapat a ze středu vytlačíme prostřední část. Do takto připraveného pórku vtlačíme masovou náplň, kteoru jsme si předem připravili: mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, pažitku, mletou papriku a promícháme.
Naplněné pórky dáme do olejem vymazané zapékací mísy, zalijeme vínem a dusíme 10 - 15 minut v rozehřáté troubě.
Mezitím v kastrolku zahřejeme smetanu, přidáme vývar z pórků, sýr, sůl, vegetu a pepř. Prošleháme, až nám omáčka zhoustne. Upečené pórky přendáme na mísu a omáčku podáváme zvlášť.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 940x
Komentáře receptu Plněný pórek hovězím masem se sýrovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!