Indická čočka
Suroviny
250 g červené čočky
500 ml zeleninového vývaru
2 cibule
1 lžíce řepkového oleje
4 drcená rajčata (příp. rajský protlak)
2 prolisované stroužky česneku
2 lžičky kari
1 lžička kmínu
1/2 lžičky kurkumy
2 lžičky strouhaného zázvoru
1 - 2 lžičky kořenící pasty sambal oelek
koriandr
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme a lehce jí osmahneme. Ke konci přidáme česnek, kari, kmín a kurkumu. Přidáme vývar, čočku, zázvor, sambal oelek a rajčata nebo protlak. Asi 10 mnut podusíme, dokud čočka nezměkne. Posypeme sekaným koriandrem.
Podáváme k vařené rýži nebo s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 149x
Komentáře receptu Indická čočka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!