Uzené kotlety na červeném víně
Suroviny
1,5 kg uzené kotlety
200 g sušených švestek
5 dcl červeného vína
2 mrkve
1 lžíce ostré hořčice
křen
sůl
pepř
Postup
Maso dáme do pekáče, přidáme švestky a zalijeme vínem smíchaným s 2,5 dcl vody. Přikryjeme a ideálně 24 hodin marinujeme. Připravíme mrkev - očistíme jí a nakrájíme na kolečka. Pak maso vyjmeme z marinády, osušíme, potřeme hořčicí, dáme zpět do pekáče, přidáme mrkev, přikryjeme a pečemee ve vyhřáté troubě asi 50 minut.
Během pečení maso obracíme a poléváme šťávou. Měkké maso vyndáme, výpek ochutíme solí a pepřem, dle potřeby dolijeme vodu a povaříme. Maso podáváme nakrájené na plátky polité omáčkou.
Jako přílohu podáváme rýži nebo brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 064x
Komentáře receptu Uzené kotlety na červeném víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!