Plněný králičí hřbet
Suroviny
vykostěný králičí hřbet
120 g oleje
králičí játra
1 vejce
60 g čerstvých žampiónů
100 g anglické slaniny
3 dl vývaru
3 cibule
50 g másla
300 g sterilovaného hrášku
1 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl
Postup
Králičí hřbet omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí. Do masa uděláme kapsu pro plnění. Na části oleje zpěníme poloviční dávku nakrájené cibule, přidáme pokrájená játra, na plátky nakrájené žampióny a orestujeme a zalijeme vejcem. Směs necháme srazit a dle chuti dosolíme. Vychladlou směsí naplníme kapsu a zašijeme. Takto připravený hřbet obalíme anglickou slaninou pokrájenou na plátky, ovážeme nití a poprášíme moukou.
Hřbet opečeme na oleji, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Zbytek nakrájené cibule osmahneme na másle, přidáme sterilovaný hrášek, prohřejeme a podáváme jako přílohu k masu. Maso s nádivkou naporcujeme a přeléváme šťávou připravenou pouze z výpeku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 206x
Komentáře receptu Plněný králičí hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!