Králičí kotletky na rozmarýnu a polenta plněná olivami
Suroviny
1 kg králičího hřbetu
100 g másla
20 g rozmarýnu
20 g hladké mouky
sůl
mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
POLENTA:
120 g mouky na polentu
500 ml vody
8 ks černých vypeckovaných oliv
8 kg zelených oliv bez pecek
Postup
Z očištěného a umytého králičího hřbetu nasekáme malé kotletky, osolíme a opepříme je a naložíme na 1 hodinu do olivového oleje. Odleželé maso opečeme na polovině dávky másla po obou stranách. Vyndáme a výpek zaprášíme hladkou moukou a zarestujeme. Zalijeme vodou nebo vývarem z masoxu, přidáme rozmarýn a kotletky. Vše dusíme doměkka.
Příprava polenty: Do vroucí vody nasypeme mouku na polentu a trochu osolíme. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni cca 40 minut. Uvařenou polentu necháme vychladnout a mírně teplou natlačíme do tvořítek. Společně s polentou vytlačíme celé olivy. Necháme vychladnout a poté vyklopíme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 917x
Komentáře receptu Králičí kotletky na rozmarýnu a polenta plněná olivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!