Poličská kotleta
Suroviny
400 g kotlet
4 nožičky klobásy
40 g tuku
60 g kořenové zeleniny
1 cibule
1 - 2 menší sladkokyselé okurky
2 - 3 lžíce kysané smetany
1/2 lžíce citronové šťávy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
1 - 2 bobkové listy
špetka tymiánu
1 lžička hořčice
sůl
mletý pepř
Postup
Kotlety po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném tuku po obou stranách opečeme spolu s ozdobně naříznutou klobásou a nakrájenou okurkou. Opečenou klobásu vyjmeme a uchováme v teple, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu na tenká kolečka, koření, zaprášíme moukou a vše společně 3 minuty osmahneme. Podlijeme vývarem z masoxu, přidáme citronovou šťávu, hořčici a dusíme asi 30 minut. Potom přidáme kysanou smetanu a ještě 4 - 6 minut povaříme. Maso vyndáme, omáčku procedíme, můžeme podlít 1/2 dl přírodního bílého vína a ještě 4 minuty povaříme.
Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1 882x
Komentáře receptu Poličská kotleta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!