Poličská kotleta

Suroviny

400 g kotlet
4 nožičky klobásy
40 g tuku
60 g kořenové zeleniny
1 cibule
1 - 2 menší sladkokyselé okurky
2 - 3 lžíce kysané smetany
1/2 lžíce citronové šťávy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
1 - 2 bobkové listy
špetka tymiánu
1 lžička hořčice
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném tuku po obou stranách opečeme spolu s ozdobně naříznutou klobásou a nakrájenou okurkou. Opečenou klobásu vyjmeme a uchováme v teple, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu na tenká kolečka, koření, zaprášíme moukou a vše společně 3 minuty osmahneme. Podlijeme vývarem z masoxu, přidáme citronovou šťávu, hořčici a dusíme asi 30 minut. Potom přidáme kysanou smetanu a ještě 4 - 6 minut povaříme. Maso vyndáme, omáčku procedíme, můžeme podlít 1/2 dl přírodního bílého vína a ještě 4 minuty povaříme.

Podáváme s vařenými brambory, rýží nebo knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 882x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Poličská kotleta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist