Hrachová polévka s uzeným masem
Suroviny
150 g hrachu
kousek kapusty
kousek mrkve
150 g uzeného masa
1 větší brambora
1 1/4 l vody
1 lžíce sádla
10 kuliček celého pepře
sůl
1 kostka masoxu
2 stroužky česneku
petrželka
Postup
Přebraný, dobře opláchnutý hrách namočíme na 3 hodiny do vody, potom ho vaříme v téže vodě v papiňáku 15 - 20 minut. Hrnec ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme maso vcelku, přivedeme do varu a vaříme 25 - 30 minut. Hrnec znovu ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme pokrájenou kapustu, mrkev, bramboru, petrželku a pepř a vaříme 5 minut pod pokličkou.
Měkké uzené maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky, z polévky odstraníme pepř, petrželku, brambory a zeleninu, trochu rozmačkáme vařečkou, polévku osolíme, okořeníme utřeným česnekem a masoxem, přidáme sádlo (není nutné), maso a krátce povaříme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 697x
Komentáře receptu Hrachová polévka s uzeným masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!