Plotice na grilu
Suroviny
1 velká plotice (příp. 4 menší)
8 menších brambor
1 citron
1 zelená paprika
1 lžička kmínu
1 lžička tymiánu
1 lžička šalvěje
1 lžička bazalky
1 lžička mleté sladké papriky
pepř
sůl
2 dl oleje
Postup
Oškrábanou a vykuchanou rybu osolíme, pokapeme citronem a necháme hodinu odležet. Potom rybu osušíme a potřeme olejem. Znovu osolíme a posypeme kořením. Necháme několik hodin odstát na chladném místě, nejlépe v lednici a přes noc.
Před grilováním rozhrneme uhlí a položíme na ně umyté a neoloupané brambory. Na rošt dáme rybu, obložíme jí na plátky nakrájenou zeleninou. Velkou plotici grilujeme pozvolna, menší rychleji. Po dobu grilování potíráme z obou stran olejem. Brambory otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Když je ryba zhnědlá, tvoří se na ní černé proužky od mřížky, je hotová.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 3 837x
Komentáře receptu Plotice na grilu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!