Plotice na grilu

Suroviny

1 velká plotice (příp. 4 menší)
8 menších brambor
1 citron
1 zelená paprika
1 lžička kmínu
1 lžička tymiánu
1 lžička šalvěje
1 lžička bazalky
1 lžička mleté sladké papriky
pepř
sůl
2 dl oleje

recept nemá fotografii

Postup

Oškrábanou a vykuchanou rybu osolíme, pokapeme citronem a necháme hodinu odležet. Potom rybu osušíme a potřeme olejem. Znovu osolíme a posypeme kořením. Necháme několik hodin odstát na chladném místě, nejlépe v lednici a přes noc.

Před grilováním rozhrneme uhlí a položíme na ně umyté a neoloupané brambory. Na rošt dáme rybu, obložíme jí na plátky nakrájenou zeleninou. Velkou plotici grilujeme pozvolna, menší rychleji. Po dobu grilování potíráme z obou stran olejem. Brambory otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Když je ryba zhnědlá, tvoří se na ní černé proužky od mřížky, je hotová.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 684x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plotice na grilu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist