Rybí guláš
Suroviny
VÝVAR:
2 kapří hlavy
1/2 kapra
1 lín
250 g mořské štiky
350 g jiker a mlíčí
10 kuliček černého pepře
1/4 lžičky hořčičného semene
kousek zázvoru
kousek muškátového květu
2 mrkve
1 petržel
1/2 kedlubny
1/4 celeru
1 lžíce octa
sůl
GULÁŠ:
2 lžíce sádla
2 cibule
2 zelené papriky
4 rajčata
2 lžičky mleté sladké papriky
1/2 lžičky černého pepře
1/2 lžičky bílého pepře
1/2 lžičky cayenského pepře
muškátový oříšek
sůl
Postup
Ryby vykostíme, maso ze štiky nakrájíme na kousky, obalíme v koření a necháme odpočinout. Z hlav a kostí s celou kořenovou zeleninou uděláme vývar. Vnitřnosti dáme vařit zvlášť ve slané a octové vodě.
Na sádle dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a chvilku dusíme, přidáme vykostěné maso a zbytek koření. Znovu trošku podlijeme a dál dusíme. Potom přidáme k masu na kolečka nakrájená rajčata a chvíli dusíme. Nakonec přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, zbytky masa z kostí a hlav, přecezený vývar a uvařené vnitřnosti. Nemícháme! Po krátkém mírném varu dochutíme muškátovým oříškem, můžeme přidat i pepř a sůl.
Podáváme s bagetou, vekou nebo bílým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2 321x
Komentáře receptu Rybí guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!