Šlehačková roláda se zakysanou smetanou
Suroviny
6 bílků
6 žloutků
6 lžic cukre
6 lžic kakaa
1 smetana ke šlehání
3 lžíce zakysané smetany
Postup
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do utřených žloutků přidáme kakao a postupně vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení (nemáme-li tak na vymazaný a moukou vysypaný plech).
Pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut. Zkusíme do těsta píchnout špejlí, je-li upečené, špejle zůstane čistá. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli vydýchnout (asi 2 minuty). Potom stočíme do rolády i s pečícím papírem. Pokud máme těsto jen na plechu, položíme na něj vlhkou utěrku a stočíme.
Mezi tím ušleháme smetanu se ztužovačem a trochou cukru a přidáme do ní zakysanou smetanu. Roládu po vychladnutí rozmotáme, přitom odstraníme papír na pečení. Natřeme ji šlehačkou a znovu zavineme. Pocukrujeme nebo jinak ozdobíme. Podáváme vychlazenou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 900x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Šlehačková roláda se zakysanou smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!