Králičí hřbet na víně
Suroviny
2 králičí hřbety
300 ml červeného vína
80 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
1 menší cibule
200 ml vývaru
80 ml oleje
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce medu
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
kousek celé skořice
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
sůl
Postup
Králičí hřbety opláchneme, osušíme a odstraníme z nich malé šlachy. Necháme je v celku a naložíme je nejlépe přes noc do vína smíchaného s kořením a citrónovou kůrou.
Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji na plátky. Na oleji ji orestujeme do zlatova. Přidáme protlak a dále ještě chvíli restujeme. Pak přilijeme asi polovinu marinády z masa a povaříme. Tento základ nalijeme do pekáčku, kam jsme přemístili králičí hřbety. Pekáč přikryjeme a maso dáme do trouby rozehřáté asi na 160 st. C na dobu asi 45 minut. Pak hřbety vyjmeme a uchováme je v teple.
Výpek přelijeme do kastrolku a zvolna vaříme, až se oddělí většina tuku. Pak ho zaprášíme moukou, orestujeme za stálého míchání, zalijeme zbylou marinádou a vývarem a povaříme. Vmícháme med, omáčku vaříme dalších 15 minut. Pak ji přecedíme a podle chuti přisolíme.
Králičí hřbety rozdělíme na porce a podáváme je s omáčkou. Jako příloha se hodí třeba noky z bramborového těsta.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 163x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí hřbet na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!