Králičí hřbet na víně

Suroviny

2 králičí hřbety
300 ml červeného vína
80 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
1 menší cibule
200 ml vývaru
80 ml oleje
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce medu
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
kousek celé skořice
1/2 lžičky strouhané citrónové kůry
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králičí hřbety opláchneme, osušíme a odstraníme z nich malé šlachy. Necháme je v celku a naložíme je nejlépe přes noc do vína smíchaného s kořením a citrónovou kůrou.

Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji na plátky. Na oleji ji orestujeme do zlatova. Přidáme protlak a dále ještě chvíli restujeme. Pak přilijeme asi polovinu marinády z masa a povaříme. Tento základ nalijeme do pekáčku, kam jsme přemístili králičí hřbety. Pekáč přikryjeme a maso dáme do trouby rozehřáté asi na 160 st. C na dobu asi 45 minut. Pak hřbety vyjmeme a uchováme je v teple.

Výpek přelijeme do kastrolku a zvolna vaříme, až se oddělí většina tuku. Pak ho zaprášíme moukou, orestujeme za stálého míchání, zalijeme zbylou marinádou a vývarem a povaříme. Vmícháme med, omáčku vaříme dalších 15 minut. Pak ji přecedíme a podle chuti přisolíme.

Králičí hřbety rozdělíme na porce a podáváme je s omáčkou. Jako příloha se hodí třeba noky z bramborového těsta.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 100x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí hřbet na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist