Vepřová kýta sardelová
Suroviny
700 g vepřové kýty
1/2 tuby sardelové pasty
120 g másla
100 g anglické slaniny
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
olej
200 ml smetany na vaření
1 lžička hladké mouky
citrónová šťáva
Postup
Maso upravíme tak, aby vznikl plát. Ten rozklepeme na větší placku a po jedné straně potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Poté posypeme nebo poklademe asi 2/3 anglické slaniny a pevně stočíme do rolády. Tu upevníme potravinářskou nití a po všech stranách krátce opečeme na pánvi na oleji. Vyjmeme a předáme do pekáčku. Na stejné pánvi opečeme pokrájenou cibuli a zeleninu a přesuneme také do pekáčku vedle masa. Přidáme i zbytek pokrájené slaniny.
Mírně podlijeme vývarem nebo teplou vodou. Maso pečeme v troubě, až je měkké. Podle potřeby podléváme a poléváme povrch rolády. Po vyjmutí z trouby necháme maso "vydýchat", vše z pod masa rozmixujeme, přidáme k tomu smetanu na vaření ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Omáčku povaříme na mírném příkonu tepla, často mícháme. Nakonec ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Dosolovat většinou není třeba, sardelová pasta je dost slaná. Ale můžeme přikápnout trochu citrónové šťávy, omáčka bude mít ještě výraznější chuť.
Maso pokrájíme na plátky a podáváme s omáčkou. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory nebo bramborové noky (na fotografii).
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 266x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová kýta sardelová
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!