Holandská omáčka
Suroviny
4 žloutky
120 g másla
šťáva z 1/2 poloviny citronu
bílý pepř
sůl
Postup
Začínáme přepuštěním másla - máslo rozpustíme, sebereme z něj pěnu a dáme ji stranou. Zbytek másla necháme trochu zchladnout, budeme ho používat vlahé.
Žloutky a citrónovou šťávu šleháme ve skleněné nebo keramické misce, až se vytvoří hustá žloutková hmota. Potom dáme misku nad hrnek, ve kterém je horká voda těsně pod bodem varu, ale nevaří se. Do žloutkové směsi postupně přiléváme vlahé přepuštěné máslo a stále šleháme. Končíme až spotřebujeme všechno máslo a máme žlutou poměrně hustou omáčku. Nakonec osolíme a opepříme, potřebujeme-li omáčku zředit, použijeme pár kapek vody.
Omáčka se hodí k rybám nebo třeba ke chřestu. Na fotografii je použita k opečeným stejkům z lososa.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 982x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Holandská omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!