Rybí filé na paprikách
Suroviny
500 g rybího filé
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 papriky
černé olivy
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
Postup
Rybí filé necháme částečně rozmrazit, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji ho opečeme po obou stranách.
Papriky, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme. Papriky pokrájíme na hrubo, lépe vypadá, když je každá jiné barvy. Olivy překrojíme na polovinu.
Pokrájenou zeleninu lehce orestujeme na oleji, přesuneme do zapékací misky. Navrch položíme kousky opečeného filé, nepodléváme (maso i zelenina pustí dost vody). Vložíme do trouby a zapékáme asi 20 minut.
Podáváme třeba s vařenými novými bramborami, posypanými zelenou petrželkou.
Poznámka: V této úpravě jde o jídlo veskrze lehké a dietní. Samozřejmě lze improvizovat - můžeme doplnit i pokrájenými rajčaty, použít třeba koření na ryby apod.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 452x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rybí filé na paprikách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!