Vepřové kotlety na houbách
Suroviny
4 vepřové kotlety
200 g čerstvých (zmražených) hub
1 cibule
200 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
mletá paprika
1 lžička červeného vinného octa (citrónu)
Postup
Kotlety po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme si cibuli a pokrájíme na kostičky. Očistíme si houby, pokrájíme a propláchneme (zmražené necháme částečně rozmrazit). V kastrolu rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli a krátce opečeme kotlety po obou stranách. Vyjmeme je a udržujeme v teple. Do kastrolu dáme pokrájené houby a chvilku na cibulce restujeme (či spíše dusíme, protože pustí vodu). Přidáme sladkou mletou papriku. Vrátíme maso, zalijeme asi 250 ml teplé vody nebo vývaru. Pod pokličkou dusíme do měkka (kotlety trvají asi 20 minut, jiné vepřové maso déle).
Ke konci přidáme smetanu, ve které jsme předem rozmíchali lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme zvolna ještě asi 15 minut provařit. Úplně nakonec zakápneme vinným octem nebo citrónovou šťávou.
Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 246x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové kotlety na houbách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!