Vepřové kotlety na houbách

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 g čerstvých (zmražených) hub
1 cibule
200 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
mletá paprika
1 lžička červeného vinného octa (citrónu)

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety po okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme si cibuli a pokrájíme na kostičky. Očistíme si houby, pokrájíme a propláchneme (zmražené necháme částečně rozmrazit). V kastrolu rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli a krátce opečeme kotlety po obou stranách. Vyjmeme je a udržujeme v teple. Do kastrolu dáme pokrájené houby a chvilku na cibulce restujeme (či spíše dusíme, protože pustí vodu). Přidáme sladkou mletou papriku. Vrátíme maso, zalijeme asi 250 ml teplé vody nebo vývaru. Pod pokličkou dusíme do měkka (kotlety trvají asi 20 minut, jiné vepřové maso déle).

Ke konci přidáme smetanu, ve které jsme předem rozmíchali lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme zvolna ještě asi 15 minut provařit. Úplně nakonec zakápneme vinným octem nebo citrónovou šťávou.

Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 230x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 2) 0,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kotlety na houbách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist