Jarní zeleninový salát s vejci
Suroviny
1/2 hlávkového salátu
2 mrkve
1/2 kedlubny
100 g sterilovaného hrášku
100 g sterilovaných chřestových hlaviček
2 rajčata
2 vejce natvrdo
1/2 salátové okurky
Zálivka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce jogurtu
1 lžička octa
bílý pepř
sůl
Postup
Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké hranolky, kedlubnu na kostičky. Obojí vložíme do horké osolené vody, povaříme 3 minuty, zcedíme a necháme zchladnout.
Opereme si hlávkový salát, necháme ho okapat a listy rozložíme na talíře. Rajčata pokrájíme na osminky, okurku na tenká kolečka. Připravenou zeleninu poklademe na salátové listy, přidáme čtvrtky vajec a přelijeme zálivkou.
Zálivku si připravíme rozmícháním uvedených surovin.
Poznámka: Složení tohoto salátu můžete samozřejmě obměňovat podle toho, jakou zeleninu máte právě k dispozici. Pro větší jedlíky můžete přidat pečivo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 633x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jarní zeleninový salát s vejci
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!