Králík na rozmarýně a bílém víně
Suroviny
4 porce králíka
2 lžíce olivového oleje
štáva z poloviny citrónu
250 ml zeleninového vývaru
100 ml suchého bílého vína
2 lžíce jemně posekané rozmarýny
1 lžička krystalového cukru
svazek jarní cibulky
mletý pepř
sůl
plátky citronu na ozdobení
Postup
Porce králičího masa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm po všech stranách orestujeme. Podlijeme šťávou z citrónu, bílým vínem a vývarem, přidáme posekanou rozmarýnu. Zakryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi 30 minut. Poté přidáme cukr, pokrájenou cibulku a pokračujeme v dušení, až je maso měkké. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Na talíři maso ozdobíme plátkem citronu, jako přílohu můžeme použít bramborovou kaši. Hodí se také kompot.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 813x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na rozmarýně a bílém víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!