Králík na rozmarýně a bílém víně

Suroviny

4 porce králíka
2 lžíce olivového oleje
štáva z poloviny citrónu
250 ml zeleninového vývaru
100 ml suchého bílého vína
2 lžíce jemně posekané rozmarýny
1 lžička krystalového cukru
svazek jarní cibulky
mletý pepř
sůl
plátky citronu na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Porce králičího masa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm po všech stranách orestujeme. Podlijeme šťávou z citrónu, bílým vínem a vývarem, přidáme posekanou rozmarýnu. Zakryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi 30 minut. Poté přidáme cukr, pokrájenou cibulku a pokračujeme v dušení, až je maso měkké. Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem.

Na talíři maso ozdobíme plátkem citronu, jako přílohu můžeme použít bramborovou kaši. Hodí se také kompot.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 752x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na rozmarýně a bílém víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist