Krůtí picadillo
Suroviny
500 g mletého krůtího masa
1 konzerva rajčat
200 g červených fazolí z konzervy
50 g rozinek
50 g nastrouhaného čedaru
200 g vařené rýže
1 cibule
1 zelená paprika
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička chilli koření
1 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce kaparů
1 lžička sušeného oregana
1/2 lžičky mleté skořice
sůl
mletý pepř
Postup
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme, očistíme a pokrájíme i papriku. Zcedíme fazole z konzervy, nastrouháme si sýr Čedar. Uvaříme si rýži.
Jídlo připravujeme ve větším kastrolu či hlubší pánvi s pokličkou. Rozpálíme si olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli, česnek a papriku. Restujeme asi 3 minuty a lehce mícháme. Potom zeleninu přesuneme do středu nádoby a kolem ní rozložíme mleté krůtí maso. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. V polovině přípravy promícháme pouze zeleninu ve středu nádoby.
Poté smícháme maso se zeleninou, přidáme chilli koření, vinný ocet, kapary, oregano, skořici, sůl a trochu pepře. V nezakryté nádobě při středním příkonu tepla dusíme asi dvě minuty. Přidáme rajčata z konzervy, vařenou rýži, fazole a rozinky a dáme nezakryté do trouby zapéct. Během 8 minut zapékání při teplotě 220 st. C jednou promícháme. Na talíři jídlo posypeme nastrouhaným čedarem, podáváme s čerstvou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 729x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí picadillo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!