Vepřová pečeně na zázvoru a pivu

Suroviny

1 kg vepřové pečeně
250 ml světlého piva
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce oleje
2 lžíce drceného kmínu
2 lžíce sádla
3 cibule
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso si dáme marinovat den předem. Opláchneme ho, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a zázvorem a zalijeme pivem. Nádobu s masem v marinádě přikryjeme a uložíme do chladna. Protože maso není celé ponořené, během marinování ho alespoň jednou otočíme.

Před pečením maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a na rozpáleném oleji ho rychle opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Vyjmeme ho a na sádle osmažíme do růžova pokrájenou cibuli. Na ni zpět dáme maso, zalijeme marinádou, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zvolna pečeme při teplotě asi 160 až 180 st. C, podle potřeby podléváme pivem. Pečení trvá asi hodinu a půl, než je maso měkké. Zatím se věnujeme přípravě přílohy (různě upravené brambory) a třeba i čerstvé zeleniny na doplnění.

Po vyjmutí z trouby necháme maso chvíli vydýchat a pak ho ostrým nožem pokrájíme přes vlákna na plátky. Na talíři ho polijeme vypečenou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 498x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na zázvoru a pivu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist