Vepřová pečeně na zázvoru a pivu
Suroviny
1 kg vepřové pečeně
250 ml světlého piva
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce oleje
2 lžíce drceného kmínu
2 lžíce sádla
3 cibule
sůl
Postup
Maso si dáme marinovat den předem. Opláchneme ho, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a zázvorem a zalijeme pivem. Nádobu s masem v marinádě přikryjeme a uložíme do chladna. Protože maso není celé ponořené, během marinování ho alespoň jednou otočíme.
Před pečením maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a na rozpáleném oleji ho rychle opečeme na sádle ze všech stran, aby se zatáhlo. Vyjmeme ho a na sádle osmažíme do růžova pokrájenou cibuli. Na ni zpět dáme maso, zalijeme marinádou, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Zvolna pečeme při teplotě asi 160 až 180 st. C, podle potřeby podléváme pivem. Pečení trvá asi hodinu a půl, než je maso měkké. Zatím se věnujeme přípravě přílohy (různě upravené brambory) a třeba i čerstvé zeleniny na doplnění.
Po vyjmutí z trouby necháme maso chvíli vydýchat a pak ho ostrým nožem pokrájíme přes vlákna na plátky. Na talíři ho polijeme vypečenou šťávou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 498x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně na zázvoru a pivu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!