Vepřové ala kančí
Suroviny
700 g libovější vepřové krkovičky
1 menší cibule
50 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel,celer)
sádlo
nové koření
bobkový list
pepř
tymián
sůl
1 citron
3 lžíce červeného vína
šípková zavařenina
Postup
Nejdříve si očistíme a pokrájíme všechnu zeleninu. V kastrolu na lžíci sádla necháme zčervenat drobně nakrájenou cibuli a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme jeden bobkový list, špetku tymiánu, 8 pepřů, 3 nová koření a na to vložíme osolené maso. Necháme pod pokličkou dusit. Vysmahlé maso podléváme vývarem nebo vlahou vodou. Ke konci přidáme do šťávy červené víno a 2 lžíce šípkové zavařeniny.
Na pánvi rozpálíme lžíci sádla, přidáme lžíci krupicového cukru a necháme se sádlem za stálého míchání zežloutnout. Pak přidáme dvě lžíce hladké mouky a do tmava upražíme, ale nepřipálíme! Tomu se říká domácí perník, který přidáme k masu a necháme pořádně provařit. Nakonec maso vyjmeme (a uchováme v teple). Omáčku rozmixujeme, přidáme trochu strouhané citrónové kůry a trochu citrónové šťávy. Ochutnáme. Pokud je omáčka příliš kyselá, přidáme trochu cukru, je-li příliš sladká, dokyselíme citrónovou šťávou nebo kapkou octa.
Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.
Poznámka: Jde o omáčku, která je ještě chutnější až druhý den. Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 615x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové ala kančí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!