Vepřové ala kančí

Suroviny

700 g libovější vepřové krkovičky
1 menší cibule
50 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel,celer)
sádlo
nové koření
bobkový list
pepř
tymián
sůl
1 citron
3 lžíce červeného vína
šípková zavařenina

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme a pokrájíme všechnu zeleninu. V kastrolu na lžíci sádla necháme zčervenat drobně nakrájenou cibuli a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme jeden bobkový list, špetku tymiánu, 8 pepřů, 3 nová koření a na to vložíme osolené maso. Necháme pod pokličkou dusit. Vysmahlé maso podléváme vývarem nebo vlahou vodou. Ke konci přidáme do šťávy červené víno a 2 lžíce šípkové zavařeniny.
Na pánvi rozpálíme lžíci sádla, přidáme lžíci krupicového cukru a necháme se sádlem za stálého míchání zežloutnout. Pak přidáme dvě lžíce hladké mouky a do tmava upražíme, ale nepřipálíme! Tomu se říká domácí perník, který přidáme k masu a necháme pořádně provařit. Nakonec maso vyjmeme (a uchováme v teple). Omáčku rozmixujeme, přidáme trochu strouhané citrónové kůry a trochu citrónové šťávy. Ochutnáme. Pokud je omáčka příliš kyselá, přidáme trochu cukru, je-li příliš sladká, dokyselíme citrónovou šťávou nebo kapkou octa.

Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.

Poznámka: Jde o omáčku, která je ještě chutnější až druhý den. Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 615x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,00 (počet: 1) 8,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové ala kančí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist