Roštěná

Suroviny

6 roštěnek
sůl
mletý pepř
olej
máslo
1 cibule
hladká mouka
(vývar)

recept nemá fotografii

Postup

Maso naklepeme a po obou stranách osolíme a vydatně opepříme. Na krajích trochu nařízneme, aby se nám roštěnky při tepelné úpravě nekroutily. Poprášíme je hladkou moukou. Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji. V kastrolu na kousku másla ji osmažíme do zlatova. Zvlášť třeba na pánvi si rychle opečeme připravené roštěnky na rozpáleném oleji, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Teprve potom je vložíme na do kastrolu, přidáme trochu vývaru, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Občas pohneme masem a podlijeme, aby se maso nepřipálilo. Maso se dusí asi hodinu, než je měkké. Ke konci maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vhodnou přílohou jsou brambory (šťouchané, opečené) nebo dušená rýže.

Trochu jinou variantou je roštěná na smetaně. Maso upravujeme stejně, jen nakonec přidáme k roštěnkám se šťávou zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali lžičku hladké mouky. Necháme provařit nejméně 10 minut. Můžeme přidat i několik kaparů a trochu citrónové kůry i šťávy. Vhodnou přílohou ke smetanové variantě jsou knedlíky nebo noky.


Poznámka:
Volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 134x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,00 (počet: 1) 5,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roštěná


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist