Parmice nachová na rozmarýnu

Suroviny

4 parmice nachové
sušený a čerstvý rozmarýn
1 pomeranč
1 citrón
sůl
4 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Parmice nachové lze koupit jako zmražené v běžném supermarketu. Bývají balené po třech kusech - záleží na velikosti. Necháme je téměř rozmrazit, opláchneme a zkusíme tupou stranou nože oškrabat malé průhledné šupinky na povrchu kůže. Jde to jen částečně (alespoň mně). Povrch potom lehce mělce rovnoběžně asi 3x nařízneme. Ryby uvnitř i vně dobře osolíme.

Máslo rozpustíme, do horkého zamícháme asi 2 lžíce sušené rozmarýny, kterou jsme předtím rozmělnili (např.utloukli ve hmoždíři). Přidáme 3 lžíce pomerančové a 3 lžíce citrónové šťávy, promícháme a vlahé nalijeme na ryby, které jsme si dali do malého pekáčku. Necháme v chladnu asi 2 hodiny marinovat.

Asi půl hodiny před podáváním si na větší pánvi rozpálíme olej a ryby na něm z obou stran opečeme. Vrátíme je to pekáčku, vložíme do trouby a pečeme ještě asi 20 minut (nepřikryté). Asi v polovině pečení je pokapeme vypečenou štávou.

Podáváme se šťouchaným bramborem,dílkem pomeranče a větvičkou čerstvé rozmarýny.

Pozor! Jídlo není vhodné pro děti a pro netrpělivé. O po vyjmutí páteře zůstane v rybě pár drobných kostí, je třeba dávat pozor. Ryba je to však chutná a jemná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 738x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Parmice nachová na rozmarýnu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist