Parmice nachová na rozmarýnu
Suroviny
4 parmice nachové
sušený a čerstvý rozmarýn
1 pomeranč
1 citrón
sůl
4 lžíce másla
Postup
Parmice nachové lze koupit jako zmražené v běžném supermarketu. Bývají balené po třech kusech - záleží na velikosti. Necháme je téměř rozmrazit, opláchneme a zkusíme tupou stranou nože oškrabat malé průhledné šupinky na povrchu kůže. Jde to jen částečně (alespoň mně). Povrch potom lehce mělce rovnoběžně asi 3x nařízneme. Ryby uvnitř i vně dobře osolíme.
Máslo rozpustíme, do horkého zamícháme asi 2 lžíce sušené rozmarýny, kterou jsme předtím rozmělnili (např.utloukli ve hmoždíři). Přidáme 3 lžíce pomerančové a 3 lžíce citrónové šťávy, promícháme a vlahé nalijeme na ryby, které jsme si dali do malého pekáčku. Necháme v chladnu asi 2 hodiny marinovat.
Asi půl hodiny před podáváním si na větší pánvi rozpálíme olej a ryby na něm z obou stran opečeme. Vrátíme je to pekáčku, vložíme do trouby a pečeme ještě asi 20 minut (nepřikryté). Asi v polovině pečení je pokapeme vypečenou štávou.
Podáváme se šťouchaným bramborem,dílkem pomeranče a větvičkou čerstvé rozmarýny.
Pozor! Jídlo není vhodné pro děti a pro netrpělivé. O po vyjmutí páteře zůstane v rybě pár drobných kostí, je třeba dávat pozor. Ryba je to však chutná a jemná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 738x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Parmice nachová na rozmarýnu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!