Zeleninové kari
Suroviny
1 cuketa
1 cibule
1 mrkev
4 brambory
1 plechovka krájených rajčat
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
kousek čerstvého zázvoru
2 lžičky směsi koření mild curry masala
4 lžíce smetany (bílého jogurtu, zakysané smetany)
sůl
olej
Postup
Základem tohoto jídla je koření. Použila jsem směs koření s názvem mild curry masala, ale je to koření dovezené z Nepálu, takže radši uvedu jeho složení:
muškátový květ, muškátový oříšek,koriandr, hřebíček, kardamon, zázvor, kurkuma,skořice,bobkový list, černý pepř, kmín římský.
Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. V kastrolu rozpálíme asi 4 lžíce oleje, přidáme prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný čerstvý zázvor a pokrájenou cibuli. Restujeme, až cibule začně žloutnout. Pak přidáme posekaná rajčata (v sezoně můžeme samozřejmě přidat vyzrálá pokrájená čerstvá rajčata) a dvě čajové lžičky curry masala. Mícháme až směs dostane zlatohnědou barvu.
Potom přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, promícháme a opékamé asi minutu, než zalijeme šálkem (asi 200 ml) vody. Množstí vody si korigujeme podle toho, jak chceme mít kari husté. Vaříme nebo spíš dusíme zvolna dalších 15 minut. Na závěr podle potřeby přisolíme a přidáme 4 lžíce smetany (sladké, zakysané, jogurtu).
Volně podle receptu na obalu výše uvedeného koření.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 349x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zeleninové kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!