Bramborák rodeo
Suroviny
Bramboráky:
1 kg brambor
1 hrnek mléka
1 vejce
polohrubá mouka
česnek
sůl
mletý pepř
majoránka
sádlo (olej)
Náplň:
300 g vepřové kýty
500 g veprových nebo kuřecích jater
3 cibule
2 apriky
150 g žampionů
1 pórek
150 g sýra Niva
200 g eidamu
sůl
mletý pepř
chilli
kečup
olej
Postup
Začínáme s přípravou těsta na bramboráky. Oloupané brambory nastrouháme, zalijeme teplým mlékem, přidáme vejce, utřený česnek, zahustíme moukou a podle chuti osolíme a okořeníme.
Nejdříve si připravíme náplň. Očistíme a pokrájíme všechny suroviny. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kousky pokrájené vepřové maso a játra. Lehce promícháme, opečeme, okořeníme. Poté přidáme pokrájenou zeleninu a houby, opět promícháme a můžeme přidat trochu kečupu. Úplně nakonec přidáme nastrouhanou Nivu a počkáme, až se sýr rozpustí. Solíme až na závěr, aby játra neztvrdla. Hotovou masovou směs udržujeme v teple.
Na pánvi na rozpáleném tuku upečeme několik větších bramboráků. Na talíř dáme horký bramborák, na něj navršíme kopec náplně a posypeme strouhaným eidamem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 661x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborák rodeo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!