Vepřová roláda s olivami
Suroviny
1 kg vepřového boku
500 g mletého masa (hovězí a vepřové)
1 vejce
2 lžíce strouhanky
20 zelených oliv
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky mleté papriky
100 g anglické slaniny
Postup
Koupíme si už připravený plát vepřového masa na roládu. Kromě vepřového bůčku můžeme použít samozřejmě i vepřovou kýtu. Maso lehce po obou stranách naklepeme a posolíme. Po jedné straně na něj rovnoměrně poklademe tenké plátky anglické slaniny.
Mleté maso smícháme s vejcem, solí, pepřem, paprikou a strouhankou a dobře propracujeme. Rozetřeme ho na připravený plát masa. Povrch poklademe olivami (samozřejmě bez pecek). Roládu pevně zarolujeme a svážeme potravinářskou nití. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody (tuk se z rolády vypeče) a pečeme.
Je-li třeba podlijeme a asi v polovině pečení roládu otočíme. Ke konci pečení ji můžeme přikrýt kusem papíru na pečení nebo alobalu, pokud máme pocit, že je na povrchu už hodně upečená.
Po vyjmutí z trouby necháme roládu chvíli vydýchat, odstraníme potravinářskou niť a krájíme ji na plátky. Podáváme s vařenými nebo šťouchanými bramborami nebo s bramborovou kaší a kyselou okurkou. Protože jde o dost velké množství masa, zbytek se dojídá většinou na studeno s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 174x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová roláda s olivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!