Myslivecké řízky
Suroviny
600 g hovězí kýty
50 g slaniny
1 menší mrkev
1 menší cibule
kousek celeru
sádlo
máslo
nové koření
1 bobkový list
1 jalovčinka
celý pepř
tymián
citrónová kůra a šťáva
200 ml zeleninového vývaru
100 ml červeného vína
sůl
Postup
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme a obalíme v mouce.
Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji. Připravíme si také zeleninový vývar z kostky.
V kastrolu rozpálíme kousek sádla a na něm opečeme pokrájenou slaninu a připravené řízky. Ty vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme kousek másla a opečemě na něm pokrájenou mrkev, celer a cibuli. Vrátíme maso, přidáme 3 zrnka nového koření, 4 zrnka pepře, 1 jalovčinku, trochu tymiánu, malý bobkový list a kousek citrónové kůry. Vše podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby promícháme a podlijeme.
Měkké řízky vyjmeme, šťávu se zeleninou zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Pak buď můžeme přecedit a do omáčky prolisovat jen trochu uvařené zeleniny nebo vše nahrubo rozmixujeme ručním mixérem. Do hotové omáčky přidáme trochu citrónové šťávy, červené víno a podle chuti dosolíme.
Poznámka: volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 445x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Myslivecké řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!