Myslivecké řízky

Suroviny

600 g hovězí kýty
50 g slaniny
1 menší mrkev
1 menší cibule
kousek celeru
sádlo
máslo
nové koření
1 bobkový list
1 jalovčinka
celý pepř
tymián
citrónová kůra a šťáva
200 ml zeleninového vývaru
100 ml červeného vína
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme a obalíme v mouce.
Očistíme si zeleninu a nakrájíme ji. Připravíme si také zeleninový vývar z kostky.

V kastrolu rozpálíme kousek sádla a na něm opečeme pokrájenou slaninu a připravené řízky. Ty vyjmeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme kousek másla a opečemě na něm pokrájenou mrkev, celer a cibuli. Vrátíme maso, přidáme 3 zrnka nového koření, 4 zrnka pepře, 1 jalovčinku, trochu tymiánu, malý bobkový list a kousek citrónové kůry. Vše podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme do měkka. Podle potřeby promícháme a podlijeme.

Měkké řízky vyjmeme, šťávu se zeleninou zaprášíme hladkou moukou a chvíli povaříme. Pak buď můžeme přecedit a do omáčky prolisovat jen trochu uvařené zeleniny nebo vše nahrubo rozmixujeme ručním mixérem. Do hotové omáčky přidáme trochu citrónové šťávy, červené víno a podle chuti dosolíme.

Poznámka: volně podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 445x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Myslivecké řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist