Dort z bílků
Suroviny
8 bílků
200 g moučkového cukru
90 g polohrubé mouky
90 g mletých ořechů
trochu prášku do pečiva
citrónová kůra
špetka soli
Ozdobení dortu:
máslový krém
3 lžíce nasekaného ananasového kompotu
výrazná zavařenina
strouhaná čokoláda
barevné cukrové zdobení
Postup
Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Dortovou formu si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Bílky nejdříve šleháme samotné, až vznikne tuhý sníh. Pak přidáváme po lžících moučkový cukr a stále šleháme. Vznikne hustá, lesklá hmota. Ostatní suroviny nejprve smícháme a pak lehce promícháme se ušlehaným sladkým sněhem. Nalijeme a urovnáme do dortové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Že je korpus upečený, poznáme tak, že se na krajích trochu odděluje od formy. Pro jistotu ještě ověříme vpíchnutím špejle. Pokud je po vytažení suchá, můžeme korpus vyjmout z trouby. Necháme chvíli chladnout ve formě, teprve potom uvolníme a dáme na mřížku.
Tento korpus můžeme ozdobit podle chuti a svého vkusu. Na fotografii je použitý klasický máslový krém vylehčený pudinkem. Spodní díl korpusu se potřený krémem, posypaný jemně nasekaným ananasem z konzervy a pokapaný zavařeninou z černého rybízu. Vršek dortu je posypaný nastrouhanou čokoládou a uprostřed cukrovým zdobením.
Poznámka:
Na tento dort byly spotřebovány zbylé bílky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 531x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dort z bílků
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!