Pečená kachna
Suroviny
1 kachna
kmín
sůl
1 pivo (10ti stupňové)
4 lžíce medu
1 pomeranč
1 jablko
Postup
Omytou kachnu naporcujeme a naskládáme do pekáče. Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme pivem. Přidáme na kousky nakrájené jablko bez jádřince. Porce masa polijeme medem a přikryjeme plátky pomeranče i s kůrou (kterou jsme samozřejmě předem pečlivě omyli).
Dáme péct do trouby. Nejdříve kachnu pečeme na 160 až 180 st. C, před koncem zvýšíme teplotu na 220 st. c, aby vznikla pěkná kůrčička. Pekáč nepřikrýváme, v průběhu pečení maso otáčíme, ale snažíme se, aby plátky pomeranče zůstávaly nahoře. Podle potřeby podléváme vodou. Celková doba pečení je 1,5 až 2 hodiny.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 873x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečená kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!