Bačův guláš
Suroviny
600 g hověyího masa (kližka nebo plec)
olej
200 g cibule
2 lžičky červené papriky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička ostré hořčice
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 čerstvá chilli paprička
2 krajíce chleba
1 čerstvá paprika
1 papriková klobása
pórek
Postup
Hovězé maso nakrájíme na kostky a opečeme na pánvi na oleji. Zbylý olej nalijeme do kastrolu, necháme ho rozpálit a přidám polovinu oloupané cibule nakrájené na kostičky. Mícháme, než cibule zezlátne. Kastrol stáhneme za zdroje tepla, cibuli zaprášíme paprikou, přidáme opečené maso a promícháme. Olej z opékání masa si necháme na opečení zeleniny a klobásy.
Kastrol vrátíme zpět na sporák, přidáme rajčatový protlak, hořčici, česnek nakrájený na plátky, sůl, pepř a polovinu chilli papričky. Krátce opečeme, zalijeme vodou, promícháme a dusíme.
Krajíce chleba bez kůrky namočíme na půl minuty do studené vody. Když začne maso měknout, namočíme krajíce chleba bez kůrky na půl minuty do studené vody. Pak je vymačkáme a rozdrobíme do guláše. Pokračujeme v dušení, až je maso měkké.
Papriku a zbylou polovinu chilli papričky nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka. Krátce orestujeme na výpeku z masa a těsně před koncem přidáme do guláše. OLoupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na kolečka a ozdobíme jím guláš na talíři. Vhodnou přílohou je chléb nebo houskový či bramborový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 820x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bačův guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!