Vánoční perníčky
Suroviny
Těsto:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžíce perníkového koření
2 lžíce medu
2 vejce
50 g tuku (Hera)
Poleva:
1 bílek
trochu citrónové šťávy
150 g moučkového cukru
Postup
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké tuhé těsto, které dáme na dva až tři dny uležet do chladna.
Poté těsto prohněteme a vyválíme na tenký plát o síle asi 2 mm. Pomocí vykrajovátek vykrajujeme různé tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě asi 180 st. C po dobu 10 až 12 minut.
Po vychladnutí perníčky zdobíme cukrovou polevou. Tu utřeme z bílku, prosátého moučkového cukru a několika kapek citrónové šťávy. Třeme pilně, poleva by měla být lesklá, hladká a polotuhá hmota.
Tip:
Pokud do těsta přidáme špetku jedlé sody, budou perníčky měkké hned po upečení.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 529x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vánoční perníčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!