Zázvorky IV
Suroviny
2 vejce
2 žloutky
280 g cukru (může být jemnější krupice)
280 g hladké mouky
citronová kůra
lžička mletého zázvoru
Postup
Vejce, žloutky a cukr šleháme do zhoustnutí. Do prosáté mouky vmícháme zázvor a nastrouhanou citronovou kůru. Zázvor nejlépe z čerstvě otevřeného sáčku, loňský bude i přes uzavření v zabroušené skleničce nejspíše zvětralý. Mouku vmícháme do utřené hmoty, zpracujeme těsto. Nenechte se zaskočit vzhledem těsta, to bude proti lineckému řídké, přesto se snažíme při dalším zpracování vpravit do těsta jen minimum mouky. Část těsta odebereme, poprášíme lehce moukou a na moukou posypaném mikrotenu pomoučeným válečkem zlehka vyválíme a vykrajujeme zázvorky z plátu silného 7 mm. Formička by měla mít tvar mořského koníka. Klademe na papír. K odkrojkům přidáme opět část těsta z mísy, lehce propracujeme a pokračujeme ve vykrajování do úplného spotřebování těsta. Zázvorky necháme přes noc odpočinout. Pečeme zvolna do bleda ve vyhřáté troubě, jen spodní část zázvorek má být do růžova. Zprvu troubu neotevíráme, aby zázvorky vyskočily a neklesly. Pozor, po vychladnutí jsou velmi tvrdé. Ukládáme v krabici s krajícem chleba nebo kousky jablka, aby pečivo zvláčnělo.
Z těsta lze také vyválet i malé válečky, které nožem z jedné strany šikmo nakrojíme jako hřeben nebo použijeme dřevěnou formičku vydlabanou do tvaru čerstvého kořene zázvoru.
Poznámka: jde o velmi starý, ale ověřený předpis
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 585x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zázvorky IV
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!