Cukroví kynuté pod vodou

Suroviny

400 g hladké mouky
300 g tuku (Hera nebo máslo)
6 lžic vlažného mléka
20 g droždí
špetka cukru
špetka soli

moučkový cukr na obalení
1 sáček vanilkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Na vál si dáme prosátou mouku, tuk, rozdrobené droždí a ostatní suroviny.
Vypracujeme těsto, vytvoříme z něj kouli a tu ponoříme do hrnce se studenou vodou. Necháme přes noc v chladnu.

Druhý den kouli vyjmeme, osušíme a vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 3 mm. Vykrajujeme spíše menší tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení při teplotě 160 až 180 st. C. Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Doba na odležení je 5 dní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 598x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5,50 (počet: 2) 5,50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cukroví kynuté pod vodou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist