Štědrovečerní polévka
Suroviny
2 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
1,7 l vody
6 kuliček pepře
2 bobkové listy
sůl
1 kostka zeleninového bujónu
200 g rybího filé
5 lžic másla
1-2 lžíce hladké mouky
1 cibule
2 stroužky česneku
3 rajčata
zelená petrželka
bílý pepř
Postup
Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, kostku bujónu a vaříme asi 5 minut. Potom přidáme omyté filé a vaříme dalších 10 minut. Pak filé vyjmeme a nakrájem na menší kousky. Ze dvou lžic másla a mouky si připravíme jíšku, kterou vmícháme do polévky. Na zbylém másle zpěníme cibuli a česnek, přidáme oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Potom dáme rajčatovou směs do polévky a krátce povaříme.
Polévku dochutíme solí a pepřem, nakonec vmícháme nasekanou zelenou petrželku.
Poznámka: Před krájením rajčata oloupeme. Jde to jednoduše tak, že je nařízneme do kříže a ponoříme na chvilku do horké vody. Pak se dají krásně oloupat a pokrájet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 678x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Štědrovečerní polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!