Marinované kotlety
Suroviny
4 vepřové kotlety
200 g lučiny
1 lžíce másla
nasekaná petrželka
8 brambor
olej
1 čerstvý ananas
1 feferonka
Marináda:
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce drceného pepře
1 lžíce worcestru
1 lžička sardelové pasty
50 ml koňaku
sůl
olivový olej
Postup
Na marinádu promícháme hořčici, kečup, sardelovou pastu, mletý pepř, worcestr, sůl, koňak a olivový olej. Kotlety potřeme marinádou a necháme odležet.
Lučinu rozmícháme s máslem a nasekanou zelenou petrželkou. Brambory opláchneme, osušíme, do poloviny nařízneme kříž a naplníme ochucenou lučinou. Každou zvlášť zabalíme do alobalu potřeného olejem a dáme na plech do trouby rozehřáté na 200 st. C. Pečeme asi 20 minut.
Maso opečeme po obou stranách na oleji a uchováme v teple. Kolečka ananasu opečeme na oleji do zlatova, přidáme pokrájenou feferonku a krátce orestujeme. Kotlety rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s opečeným ananasem a plněnou bramborou.
Poznámka:
Jídlo je pracnější i nákladnější, hodí se spíše pro slavnostní příležitosti. Třeba zrovna na vánoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 382x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marinované kotlety
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!