Vepřová kotleta s brusinkovou omáčkou

Suroviny

8 vepřových kotlet bez kosti
sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje
250 g žampionů
100 ml červeného vína
4 lžíce brusinkového kompotu
150 ml smetany
nať jarní cibulky

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Po obou stranách je osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme.
Žampiony očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Krátce je orestujeme, vše podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.

Měkké maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme brusinkový kompot, podle potřeby podlijeme vodou a asi 5 minut provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Společně ještě krátkce prohřejeme.

Podáváme s vařenou rýží, ktero posypeme pokrájenou natí z mladé cibulky.

Poznámka:
K přípravě můžeme použít i telecí maso.


Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 687x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kotleta s brusinkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist