Vepřová kotleta s brusinkovou omáčkou
Suroviny
8 vepřových kotlet bez kosti
sůl
mletý pepř
4 lžíce oleje
250 g žampionů
100 ml červeného vína
4 lžíce brusinkového kompotu
150 ml smetany
nať jarní cibulky
Postup
Kotlety opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Po obou stranách je osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran opečeme.
Žampiony očistíme, pokrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Krátce je orestujeme, vše podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme na talíř a udržujeme v teple. Do omáčky přidáme brusinkový kompot, podle potřeby podlijeme vodou a asi 5 minut provaříme. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a vložíme zpět maso. Společně ještě krátkce prohřejeme.
Podáváme s vařenou rýží, ktero posypeme pokrájenou natí z mladé cibulky.
Poznámka:
K přípravě můžeme použít i telecí maso.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 687x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová kotleta s brusinkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!