Pikantní vepřové nudličky
Suroviny
instatní čínské nudle
300 g vepřové kýty
2 stvoly řapíkatého celeru
100 g pórku
2 lžíce vyloupaných pistácií
2 feferonky
30 g čerstvého zázvoru
sůl
olej
Omáčka:
250 ml vody
3 lžíc sojové omáčky
1 lžíce balzamikového octa
1 lžíce chilli omáčky
2 lžičky bramborového škrobu
1 lžička cukru
špetka soli
Postup
Vepřové maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Nudle připravíme dle návodu na obalu.
Zázvor oloupeme a nastrouháme, uvařené maso, celer a pórek nakrájíme na nudličky. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Na oleji vše společně orestujeme, přisypeme pistáciové oříšky, osolíme a opepříme. Nakonec k tomu přimícháme nudle.
Suroviny na omáčku svaříme v kastrůlku a asi pět minut povaříme. Touto omáčkou přelijeme na talíři porci zeleniny s masem a nudlemi.
Poznámka: Jídlo je vhodné pro milovníky ostřejších pokrmů
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 858x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pikantní vepřové nudličky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!