Kotlety se sardelovou pastou

Suroviny

4 - 6 vepřových kotlet
1 cibule
200 ml smetany na
vaření
hladká mouka
sardelová pasta
mletý pepř
olej
citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Máme-li kotlety s kostí, tak je vykostíme (kosti můžeme použít třeba na polévku). Kotlety lehce naklepeme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Na každou kotletu vymáčkneme z tuby asi 5 cm sardelové pasty a rozetřeme po povrchu kotlety třeba lžičkou. Pak kotlety poprášíme hladkou moukou.

V kastrolu si rozpálíme olej (sádlo) a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Na tomto základu opečeme rychle kotlety z obou stran. Podlijeme vlahou vodou, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru asi z poloviny citrónu a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Je-li třeba podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali asi 2 lžičky hladké mouky. Promícháme a omáčku necháme ještě asi 10 až 15 minut provařit.

Podáváme třeba s rýží. Můžeme ozdobit plátkem citrónu, na fotografii jsou plátky kompotovaných broskví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 865x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kotlety se sardelovou pastou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist