Pečený kapr s česnekem

Suroviny

1 středně velký kapr bez hlavy
1 kg ve slupce uvařených brambor
500 ml smetany na vaření
150 g másla
2 paličky česneku
mletý bílý pepř
sůl
zelená petrželka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Očištěného kapra rozkrojíme na poloviny, ty opláchneme a osušíme. Z každé poloviny nakrájíme silnější proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme ostrým nožem. Do těchto zářezů vsuneme na plátky nakrájené oloupané stroužky česneku. Maso osolíme a opepříme.

Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, které naskládáme na dno pekáče nebo zapékací misky (dno samozřejmě nejdříve vytřeme máslem). Brambory lehce osolíme a opepříme a rozdělíme na ně zbývající plátky česneku.

Na brambory naskládáme připravené kousky kapra, na každý položíme tenký plátek másla. Vše zalijeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme do zlatova. Před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 526x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečený kapr s česnekem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist