Pečený kapr s česnekem
Suroviny
1 středně velký kapr bez hlavy
1 kg ve slupce uvařených brambor
500 ml smetany na vaření
150 g másla
2 paličky česneku
mletý bílý pepř
sůl
zelená petrželka na ozdobení
Postup
Očištěného kapra rozkrojíme na poloviny, ty opláchneme a osušíme. Z každé poloviny nakrájíme silnější proužky, které ještě podélně na straně s kůží nařízneme ostrým nožem. Do těchto zářezů vsuneme na plátky nakrájené oloupané stroužky česneku. Maso osolíme a opepříme.
Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, které naskládáme na dno pekáče nebo zapékací misky (dno samozřejmě nejdříve vytřeme máslem). Brambory lehce osolíme a opepříme a rozdělíme na ně zbývající plátky česneku.
Na brambory naskládáme připravené kousky kapra, na každý položíme tenký plátek másla. Vše zalijeme smetanou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a upečeme do zlatova. Před podáváním ozdobíme zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 526x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečený kapr s česnekem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!