Smažená játra
Suroviny
800 g vepřových jater
300 g strouhanky
1 vejce
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce hladké mouky
mletý pepř
sůl
olej na smažení
broskvový a brusinkový kompot
Postup
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky široké asi 2 cm. Ty opepříme a poprášíme hladkou moukou. V misce rozšleháme vejce s jogurtem a špetkou soli, v této směsi játra obalíme a nakonec je obalíme ve strouhance.
Obalená játra smažíme na oleji, buď na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Smažíme je pomaleji, z každé strany asi 6 minut.
Usmažená játra vyjmeme a položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Na talíři doplníme každou porci jater půlkou kompotované broskve, do důlku po pecce dáme kopeček brusinkového kompotu.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 242x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažená játra
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!