Gnocchi se špenátovou omáčkou
Suroviny
1 balíček gnocchi
2 ks kuřecí prsa
1 mražený špenát
2 trojúhelniky taveného sýra
4 stroužky česneku
200 ml smetany
sůl
mletý pepř
olej
Postup
Zmražený špenát si vyjmeme z mrazáku hodinku před přípravou a necháme ho povolit. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájené, osolené a opepřené kuřecí maso. Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát, tavený sýr a zalijeme smetanou. Chvilku povaříme. Pokud je omáčka řídká, můžeme ji zlehka zaprášit moukou a pak samozřejme ještě povaříme alespoň 10 minut.
Nakonec přidáme uvařené gnocchi, promícháme a můžeme podávat.
Poznámka:
Smetanu lze použít tu na vaření (je méně tučná) nebo i tu na šlehání. Místo zmraženého špenátu lze samozřejmě použít čerstvý, pokud jej máme k dispozici. Gnocchi jsou vlasně noky, malé knedlíčky z brambor, mouky a dalších surovin. Lze je koupit hotové (zmražené), ale samozřejmě si je můžete udělat i doma.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 199x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Gnocchi se špenátovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!