Jablečné čatní
Suroviny
500 g nakyslých jablek
1 červená cibule
60 g hnědého cukru
60 g rozinek
50 ml vinného octa
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky drceného černého pepře
3 hřebíčky
Postup
Jablka oloupeme, zbavíme stopek a jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do kastrolu se silným dnem. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou červenou cibuli, vinný ocet, promícháme a podusíme pod pokličkou asi 15 minut (jablka by se neměla rozvařit). Potom přidáme rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citrónovou kůru, nové koření, mletý pepř a hřebíčky, důkladně promícháme a znovu dusíme pod pokličkou dalších 35 minut.
Hotové čatní, ještě horké naplníme do čistých skleniček, uzavřeme je a po vychladnutí uložíme v chladničce.
Poznámka:
Čatní se používá jako příloha k masům. V chladničce vydrží asi 2 týdny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 005x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jablečné čatní
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!