Jablečné čatní

Suroviny

500 g nakyslých jablek
1 červená cibule
60 g hnědého cukru
60 g rozinek
50 ml vinného octa
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička nastrouhané citrónové kůry
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky drceného černého pepře
3 hřebíčky

recept nemá fotografii

Postup

Jablka oloupeme, zbavíme stopek a jádřinců a nakrájíme je na kostičky. Vložíme je do kastrolu se silným dnem. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou červenou cibuli, vinný ocet, promícháme a podusíme pod pokličkou asi 15 minut (jablka by se neměla rozvařit). Potom přidáme rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citrónovou kůru, nové koření, mletý pepř a hřebíčky, důkladně promícháme a znovu dusíme pod pokličkou dalších 35 minut.
Hotové čatní, ještě horké naplníme do čistých skleniček, uzavřeme je a po vychladnutí uložíme v chladničce.
Poznámka:
Čatní se používá jako příloha k masům. V chladničce vydrží asi 2 týdny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 005x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečné čatní


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist