Jablka zavařená na záviny
Suroviny
Jablka
krupicový cukr
Postup
Máte-li hodně vlastních jablek, se kterými si nevíte rady, můžete je jednoduchým způsobem zavařit tak, aby byla přímo připravená do závinu či jiných jablečných moučníků. V zimě jako když je najdete.
Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nastrouháme na jemné plátky (nejlepší nějakým robotem nebo na okurkovém struhadle). Takto připravená jablka pěchujeme do zavařovacích sklenic (já si přitom pomáhám dřevěnou kvedlačkou). Navrch každé sklenice nasypeme vrchovatou lžíci krupicového cukru a uzavřeme víčkem.
Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, zalijeme vodou až dosahuje na víčka a sterilujeme při teplotě 85 st. C po dobu 20 minut. Pak vyjmeme z hrnce, necháme zchladnout a uchováme v chladnu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 136x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jablka zavařená na záviny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!