Křížaly z jablek

Suroviny

Jablka

recept nemá fotografii

Postup

Jablka nejdříve dobře omyjeme (nejlépe namočíme do dřezu s vlahou vodou a necháme chvíli odmočit). Pak vyjmeme, necháme okapat a jedno po druhém utřeme papírovou utěrkou. Důkladné umytí je nutné, protože jablka na křížaly neloupeme.
Z jablek odstraníme jádřince a části kolem bubáku a stopky. Nakrájíme je na dílky o síle 3 až 5 mm.

Můžeme sušit v sušičce na ovoce, ale tu já nemám, a tak suším jablka v elektrické troubě. Plech vyložíme papírem na pečení a na papír rozložíme jednu vrstvu pokrájených dílků jablek. Vložíme do trouby rozehřáté (pouze) na 60 st. C a zvolna sušíme. Do trouby lze dát najednou dva i více plechů, pokud máme v troubě větráček. Zároveň musí trouba zůstat trochu pootevřená, aby odcházela ven pára ze sušících se jablek. Pokud nedrží pootevřená sama, vložíme do dvířek třeba vařečku. Ke konci sušení lze teplotu trochu zvýšit (asi na 100 st.C) a sušení tak urychlit. Stejně ale trvá zhruba 4 hodiny.

Usušené křížaly uchováváme v suchu (například v uzavřené sklenici). Jsou dobré na malé a zdravější večerní mlsání třeba u televize.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6 702x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křížaly z jablek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist