Slovenské šulance
Suroviny
450 g uvařených brambor
150 g hrubé mouky
máslo
mletý mák
200 g povidel
100 ml smetany ke šlehání
Postup
Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim hrubou mouku a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 6 částí a moukou posypaném vále tvoříme z každé části váleček silný asi jako prst. Válečky potom nakrájíme na malé kousky (šulance).
Do hrnce si dáme vařit osolenou vodu a když se vaří, šulance do ní nasypeme. Vaříme asi 3 minuty, když vyplavou na povrch, jsou uvařené.
Šulance na talíři polijeme rozpušteným máslem, posypeme mletým mákem a polijeme povidlovou omáčkou, kterou připravíme tak, že povidla rozvaříme ve smetaně.
Šulance můžeme podávat také posypané nastrouhaným tvarohem nebo kakaem. Dají se jíst i na slano - třeba polévané sýrovou omáčkou a posypané koprem. Je to jednoduché jídlo, které se vyskytuje v mnoha obměnách.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 244x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Slovenské šulance
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!