Nakládané maso s citronovou cuketou
Suroviny
4 vepřové kotlety
Na marinování:
3 vajíčka
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžička kari koření
1 lžička sojové omáčky
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky chilli koření
1 lžíce škrobové moučky (Solamyl)
1 lžíce oleje
Cuketová příloha:
2 menší cukety
1 citrón
olej
mletý pepř
Postup
Maso připravujeme den až dva předem. Suroviny na marinování promícháme a lehce naklepané maso vložíme do marinády tak, aby nevyčnívalo. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a umístíme do chladna.
Těsně před podáváním maso opečeme po obou stranách na oleji, na každé straně asi 4 až 6 minut. Vytvoří krásnou zlatou kůrčičku, uvnitř zůstane šťavnaté a měkké. Kromě kotlet můžeme použít třeba plátky z krkovičky.
Příprava cuketové přílohy:
Cuketu nakrájíme na kolečka o síle asi 5 mm. Citrón pokrájíme na osminky nebo na kolečka. V pánvi rozpálíme trochu oleje a pokrájené cukety i citrón na něm krátce opečeme. Často obracíme. Na závěr opepříme čerstvě mletým pepřem. Tako příloha je zajímavá tím, že je dobro chuťovou protiváhou ke smaženému či pečenému vepřovému masu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 865x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Nakládané maso s citronovou cuketou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!