Krůtí prsa ala svíčková
Suroviny
1 vetsi krůtí prso
50 g slaniny
1 cibule
sůl
1 sáček mražené kořenové zeleniny
1 sklenka červeného vína
1 bobkový list
půl lžičky celého pepře a nové kořeni
půl lžičky tymiánu
citrón
1 kelímek zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
brusinky
máslo
Postup
Krůtí maso prošpikujeme slaninou a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek slaniny, přidáme trochu másla, nakrájenou cibuli, kořenovou zeleninu a maso.
Vše opečeme. Pak podlijeme vínem a vodou, přidáme koření, plátek citrónu a pod pokličkou dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme a dáme stranou, z výpeku vybereme koření a přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali hladkou mouku. Je-li třeba, omáčku rozředíme vodou. Vše důkladně rozmixujeme, aby byla omáčka hladká a pak ještě chvíli povaříme.
Maso nakrájíme na plátky, na talíři jej přelijeme omáčkou a ozdobíme brusinkami. Jako příloha je vhodný houskový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 010x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí prsa ala svíčková
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!